
Przygotowanie
1 Salsa pomidorowa:
Paprykę i szalotki drobno posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek na patelni. Następnie dodaj puszkę pokrojonych pomidorów, sól, pieprz i gotuj, aż papryka zmięknie przez około 10 minut.
Na koniec dodaj posiekaną kolendrę i papkę chilli Carolina Reaper. Wymieszać, ostudzić i zostawić przez kolejne pół godziny.
2 Dip ziołowy:
W misce wymieszaj serek ze śmietaną i solą. Dodaj papkę z chilli Carolina Reaper, drobno posiekane zioła i wymieszaj. Pozostaw na pół godziny i udekoruj plasterkami marynowanych papryczek chilli Red Jalapeño przed podaniem.
3 Dip miodowo-musztardowy:
Podgrzej miód w kuchence mikrofalowej, aby był rzadszy. Wymieszaj z majonezem, kwaśną śmietaną, solą, Scorpion Moruga i Chilli Mash Carolina Reaper. Następnie odstaw na kolejne pół godziny.
- Użyte chilli
- Carolina Reaper mash
- 200 g musztarda gruboziarnista z chilli Scorpion Moruga
- marynowane papryczki Red Jalapeño chilli
- Salsa pomidorowa
- puszka pokrojonych pomidorów
- czerwona papryka
- szalotka
- 3 łyżki Oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- garść kolendry
- Ziołowy dip
- 100 g serek biały typu philadelphia
- 200 g kwaśna śmietana
- sól
- zioła do smaku (bazylia, pietruszka, tymianek)
- Dip miodowo-musztardowy
- 50 g miodu
- 100 g majonezu
- łyżka kwaśnej śmietany
- sól
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 45 min
- Czas gotowania 0 min