Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

3 rodzaje dipów

3 rodzaje dipów

Przygotowanie

1 Salsa pomidorowa: Paprykę i szalotki drobno posiekać i podsmażyć na oliwie z oliwek na patelni. Następnie dodaj puszkę pokrojonych pomidorów, sól, pieprz i gotuj, aż papryka zmięknie przez około 10 minut. Na koniec dodaj posiekaną kolendrę i papkę chilli Carolina Reaper. Wymieszać, ostudzić i zostawić przez kolejne pół godziny.
2 Dip ziołowy: W misce wymieszaj serek ze śmietaną i solą. Dodaj papkę z chilli Carolina Reaper, drobno posiekane zioła i wymieszaj. Pozostaw na pół godziny i udekoruj plasterkami marynowanych papryczek chilli Red Jalapeño przed podaniem.
3 Dip miodowo-musztardowy: Podgrzej miód w kuchence mikrofalowej, aby był rzadszy. Wymieszaj z majonezem, kwaśną śmietaną, solą, Scorpion Moruga i Chilli Mash Carolina Reaper. Następnie odstaw na kolejne pół godziny.
  • Użyte chilli
  • Carolina Reaper mash
  • 200 g musztarda gruboziarnista z chilli Scorpion Moruga
  • marynowane papryczki Red Jalapeño chilli
  • Salsa pomidorowa
  • puszka pokrojonych pomidorów
  • czerwona papryka
  • szalotka
  • 3 łyżki Oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • garść kolendry
  • Ziołowy dip
  • 100 g serek biały typu philadelphia
  • 200 g kwaśna śmietana
  • sól
  • zioła do smaku (bazylia, pietruszka, tymianek)
  • Dip miodowo-musztardowy
  • 50 g miodu
  • 100 g majonezu
  • łyżka kwaśnej śmietany
  • sól
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 45 min
  • Czas gotowania 0 min

Video

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu