Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Adobo marynowane tacos z kurczakiem

Adobo marynowane tacos z kurczakiem

Dalej

1 Usuń łodygi i nasiona z suszonych papryczek chili. Włóż papryki do miski i zalej je wodą tak, aby wszystkie papryki były zanurzone. Płucz przez około 30 minut. Odcedź wodę, wytrzyj miskę ręcznikiem papierowym i odstaw na bok.
2 Do blendera wrzuć paprykę, wodę, imbir, sól, kminek i pieprz. Mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji, około 1 minuty. Pomóż sobie w mieszaniu szpachelką. Mieszanka będzie gęsta, nie dodajemy wody.
3 Włóż kurczaka do pustej już miski i dodaj przygotowane przez nas puree chili. Mięso i puree chili wymieszaj rękami tak, aby wszystkie kawałki były równomiernie przykryte. W tym momencie możemy od razu przygotować kurczaka lub przechowywać go w lodówce do 24 godzin.
4 Rozgrzej patelnię grillową lub grill zewnętrzny do 180 - 230 ° C. Posmaruj ruszt/patelnię olejem roślinnym, połóż kurczaka na grillu i posól. Grilluj przez 8-10 minut, odwróć, posól drugą stronę kurczaka i grilluj przez kolejne 8-10 minut.
5 Gotowego kurczaka kroimy na mniejsze kawałki. Awokado pokroić w kostkę, drobno posiekać cebulę, posiekać kolendrę, a cytrynę pokroić na ćwiartki. Podgrzej tortille na patelni i podawaj.
  • Używane papryczki chili
  • 4szt Ancho całe suszone
  • 4szt Guajillo całe suszone
  • Składniki
  • 115 ml wody do zalania chilli
  • 2 łyżeczki pokrojonego imbiru
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej
  • 3/4 łyżeczki mielonego kminku
  • 1/4 łyżeczki mielonego pieprzu
  • 900 g udek z kurczaka bez kości
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • Do podania
  • Tortille kukurydziane
  • Awokado
  • Cebula
  • Kolendra
  • Salsa
  • Cytryna
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu