Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

Dalej

1 Najpierw oczyść i delikatnie zetrzyj marchewki. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, posiekane orzechy laskowe i cynamon. Całą suchą mieszankę dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj drobno startą marchewkę, jajka, roztopione masło i wodę. Wszystko ponownie dokładnie wymieszaj, aby wymieszać zmieszać składniki, a następnie wypełnij foremki na babeczki mieszanką.
2 Upiecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180°C, piecz przez 20-25 minut. Po upieczeniu pozwól im ostygnąć.
3 Gdy babeczki ostygną, przygotuj krem. Cytrynę dokładnie umyj i zetrzyj jej skórkę do miski. Następnie wyciśnij cytrynę i dodaj cukru pudru. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż cały cukier puder połączy się z sokiem.
4 W robocie kuchennym lub mikserze ręcznym połącz mascarpone i twarożek. Następnie dodaj mieszankę cytrynową. Użyj zimnego twarogu i mascarpone z lodówki. Na koniec dodaj łyżeczkę proszku z chili Kashmiri.
5 Torebkę do ciasta z końcówką dekorującą napełnić gotowym kremem i udekorować wystudzone babeczki. Udekoruj posiekanymi orzechami laskowymi.
  • Używane chili
  • 1 łyżka Kashmiri w proszku
  • Składniki
  • 250 g startej marchewki (około dwie większe)
  • 200 g mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 100 g cukru
  • špetka soli
  • 2 jajka
  • 50 g orzechów laskowych
  • 50 g masła
  • około 100 ml wody
  • ½ łyżki cynamonu
  • krem
  • Skórka z 1 cytryny
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 250 g miękkiego twarogu
  • 500 g mascarpone
  • Ilość porcji 12
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 25 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu