
Dalej
1 Najpierw oczyść i delikatnie zetrzyj marchewki. Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, cukier, sól, posiekane orzechy laskowe i cynamon. Całą suchą mieszankę dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj drobno startą marchewkę, jajka, roztopione masło i wodę. Wszystko ponownie dokładnie wymieszaj, aby wymieszać zmieszać składniki, a następnie wypełnij foremki na babeczki mieszanką.
2 Upiecz babeczki w piekarniku nagrzanym do 180°C, piecz przez 20-25 minut. Po upieczeniu pozwól im ostygnąć.
3 Gdy babeczki ostygną, przygotuj krem. Cytrynę dokładnie umyj i zetrzyj jej skórkę do miski. Następnie wyciśnij cytrynę i dodaj cukru pudru. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż cały cukier puder połączy się z sokiem.
4 W robocie kuchennym lub mikserze ręcznym połącz mascarpone i twarożek. Następnie dodaj mieszankę cytrynową. Użyj zimnego twarogu i mascarpone z lodówki. Na koniec dodaj łyżeczkę proszku z chili Kashmiri.
5 Torebkę do ciasta z końcówką dekorującą napełnić gotowym kremem i udekorować wystudzone babeczki. Udekoruj posiekanymi orzechami laskowymi.
- Używane chili
- 1 łyżka Kashmiri w proszku
- Składniki
- 250 g startej marchewki (około dwie większe)
- 200 g mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 100 g cukru
- špetka soli
- 2 jajka
- 50 g orzechów laskowych
- 50 g masła
- około 100 ml wody
- ½ łyżki cynamonu
- krem
- Skórka z 1 cytryny
- sok z 1 cytryny
- 3 łyżki cukru pudru
- 250 g miękkiego twarogu
- 500 g mascarpone
- Ilość porcji 12
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 25 min