Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Bożonarodzeniowa strucla

Bożonarodzeniowa strucla

Przygotowanie

1 Najpierw namocz rodzynki w rumie. Mąkę przesiej do dużej miski, dodaj proszek do pieczenia, cukier waniliowy, szczyptę soli, cukier trzcinowy i wszystko wymieszaj. Następnie dodać jajka, twarożek, miękkie masło i wyrobić ciasto. Na koniec dodaj kandyzowane owoce, żurawinę, nasączone rumem rodzynki i orzeszki ziemne chilli. Gotowe ciasto rozwałkować na prostokąt. Umieść rolkę marcepanu na środku ciasta i złóż ją w kształt tunelu. Ułożyć stolę na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku do 180°C. Pieczemy około 40-50 minut. Jeszcze ciepłe posmarować gotowe ciasto roztopionym masłem i obficie posypać cukrem pudrem. Lub po prostu przykryj cukrem. Zawiń schłodzone ciasto w folię i odstaw do Bożego Narodzenia.

Składniki

  • Używane chilli
  • 30 g Ekstra ostre orzeszki chilli z Carolina Reaper
  • Składniki
  • 700 g mąki
  • 3 jajka
  • 1 proszek do pieczenia
  • 1 cukier waniliowy
  • 150 g masła
  • 250 g tłustego twarożku
  • 150 g cukier trzcinowy
  • szczypta soli
  • 100 g owoce kandyzowane
  • 150 g rodzynki + 30 ml rumu
  • 50 g żurawiny
  • 150 g marcypan
  • 100 g masło do posmarowania + cukier puder do posypania

Parametry

  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 45 min
  • Czas gotowania 50 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu