Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Bún bò Nam Bô

Bún bò Nam Bô

Dalej

1 Włóż mięso do zamrażarki na około 1 godzinę, aby stwardniało i lepiej się kroiło. Następnie pokroić w cienkie plastry (do ok. 0,5 mm), a następnie w paski. Włóż do miski i dodaj olej arachidowy, sos rybny, posiekaną kolendrę i zmielony pieprz. Wszystko wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki.
2 Obierz orzeszki ziemne. Dodaj na patelnię i usmaż. Schłodzone drobno posiekaj. Marchewki i ogórki pokroić w bardzo cienkie plasterki. Pokrój kapustę pekińską i czerwoną wraz z sałatą lodową na małe paski.
3 Gdy warzywa będą już gotowe, przygotuj patelnię i podgrzej na niej plasterki czosnku. Następnie dodaj mięso i usmaż. Ponieważ mięso jest krojone na bardzo cienkie paski, będzie gotowe w około 2 minuty. Następnie włóż do miski i przykryj.
4 Przygotuj sos jako ostatni. Niech drobny cukier rozpuści się we wrzącej wodzie. Po rozpuszczeniu cukru dodaj sos rybny, ocet ryżowy, plasterki czosnku i drobno posiekaną papryczkę chili Trinidad Scorpion Moruga. Wszystko wymieszaj i odstaw na około 5 minut. W razie potrzeby podgrzej trochę dressing w garnku.
5 Podawanie. W większej misce umieścić sałatę lodową z kapustą pekińską, czerwoną kapustę, paski marchewki i ogórka, jedną miarkę makaronu ryżowego, małą garść kiełków mung, około dwóch łyżek posiekanych orzeszków ziemnych i smażonej cebuli, garść posiekanej kolendry z dodatkiem mięty oraz mięso. Całość polej przygotowanym dressingiem lub możesz w nim namoczyć przygotowane rzeczy.
  • Używane chili
  • 1 papryczka chili Trinidad Scorpion Moruga
  • Składniki
  • 600 g udźców wołowych
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju arachidowego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • mielony pieprz
  • garść posiekanej kolendry
  • 500 ml wrzącej wody
  • 3 łyżki drobnego cukru
  • 3 łyżki sosu rybnego
  • 1 łyżka octu ryżowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 marchewka
  • ¼ sałaty lodowej
  • ¼ kapusty pekińskiej
  • ¼ czerwonej kapusty
  • ½ sałatki z ogórków
  • 80 g smażonej cebuli
  • 80 g prażonych i posiekanych orzechów
  • kiełki mung
  • posiekana mięta i kolendra
  • 120 g makaronu ryżowego (przygotowanego według producenta)
  • pęczek mięty i kolendry
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 30 min

Wideo

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu