Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Burger z bakłażana z pesto chili

Burger z bakłażana z pesto chili

Dalej

1 Najpierw przygotuj pesto. Włóż papryczkę chili Habanero do miski i zalej ją odrobiną gorącej wody. Pozostaw paprykę w wodzie przez około 5 minut. Napęczniałą paprykę, wrzucamy do blendera i dodajemy listki bazylii oraz suszone na słońcu pomidory z oliwą. Pozwól mikserowi posiekać i wszystko wymieszać. Gotowe pesto wstawiamy na chwilę do lodówki.
2 Bakłażana umyć i pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Smaż plastry z każdej strony przez 3 minuty na gorącej patelni. Posól bakłażan i popieprz go. Na rozgrzanej patelni usmaż maślane bułki.
3 Spód upieczonej bułki maślanej nasmarować przygotowanym pesto, ułożyć plastry czerwonej cebuli, plastry mozzarelli, plastry upieczonego bakłażana, ponownie pesto posypane sezamem, następnie plasterek mozzarelli, plastry pomidora koktajlowego, sałatę i drugą stronę bułki. Przebij szpikulcem i możesz podawać
  • Używane chili
  • 1 papryka habanero w całości
  • Pesto
  • 190 g suszonych pomidorów
  • 1 garść bazylii
  • Burger
  • 6 maślanych bułeczek
  • 1 duży bakłażan
  • pomidory koktajlowe
  • 3 opakowania po 125 g opakowania po 125 g mozzarelli
  • Sałatka
  • 1 czerwona cebula
  • ziarenka sezamu
  • Ilość porcji 6
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 15 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu