
Dalej
1 Najpierw przygotuj pesto. Włóż papryczkę chili Habanero do miski i zalej ją odrobiną gorącej wody. Pozostaw paprykę w wodzie przez około 5 minut. Napęczniałą paprykę, wrzucamy do blendera i dodajemy listki bazylii oraz suszone na słońcu pomidory z oliwą. Pozwól mikserowi posiekać i wszystko wymieszać. Gotowe pesto wstawiamy na chwilę do lodówki.
2 Bakłażana umyć i pokroić w plastry o grubości około 2 cm. Smaż plastry z każdej strony przez 3 minuty na gorącej patelni. Posól bakłażan i popieprz go. Na rozgrzanej patelni usmaż maślane bułki.
3 Spód upieczonej bułki maślanej nasmarować przygotowanym pesto, ułożyć plastry czerwonej cebuli, plastry mozzarelli, plastry upieczonego bakłażana, ponownie pesto posypane sezamem, następnie plasterek mozzarelli, plastry pomidora koktajlowego, sałatę i drugą stronę bułki.
Przebij szpikulcem i możesz podawać
- Używane chili
- 1 papryka habanero w całości
- Pesto
- 190 g suszonych pomidorów
- 1 garść bazylii
- Burger
- 6 maślanych bułeczek
- 1 duży bakłażan
- pomidory koktajlowe
- 3 opakowania po 125 g opakowania po 125 g mozzarelli
- Sałatka
- 1 czerwona cebula
- ziarenka sezamu
- Ilość porcji 6
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 15 min