
Przygotowanie
1 Boczek wyłożyć na papier do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec na złoty kolor.
Cebulę czerwoną obrać i pokroić w plasterki. Na rozgrzaną patelnię położyć kostkę masła i czerwoną cebulę. Cebulę podsmażamy powoli i pod koniec dodajemy łyżkę miodu. Mieszaj, podsmaż przez chwilę, a następnie odstaw.
Mięso mielone wymieszać z przyprawą do grilla i zrób dwa burgery większe niż dłoń. Umieść je na gorącym grillu i grilluj przez 5 minut, a następnie odwróć i grilluj przez kolejne 5 minut z drugiej strony. Połóż plasterek sera Cheddar na wierzchu mięsa i pozwól mu się roztopić.
Podczas grillowania mięsa połóż pokrojoną w plasterki bułeczkę maślaną na grillu i lekko podpiecz.
Gdy mięso jest gotowe, odstaw je na chwilę. W międzyczasie drobno posiekaj kimchi, dodaj je do majonezu i wymieszaj.
Opiekaną bułeczkę posmarować majonezem kimchi, dodać sałatkę, plastry pomidora, mięso i ser, złocisty bekon, cebulkę miodową i drugą połowę bułeczki i posmarować majonezem kimchi.
Składniki
- Używane chilli
- 1 łyżka przyprawy chilli Barbecue seasoning
- Składniki
- 100 g boczku
- 1 duża czerwona cebula
- kostka masła
- 300 g mielonej wołowiny
- 2 płatki seru Cheddar
- 2 maślane bułeczki
- 50 g kimchi
- 100 g majonezu
- świeża sałata
- duży pomidor
Parametry
- Ilość porcji 2
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 5 min