Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Burger z majonezem kimchi

Burger z majonezem kimchi

Przygotowanie

1 Boczek wyłożyć na papier do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C, piec na złoty kolor. Cebulę czerwoną obrać i pokroić w plasterki. Na rozgrzaną patelnię położyć kostkę masła i czerwoną cebulę. Cebulę podsmażamy powoli i pod koniec dodajemy łyżkę miodu. Mieszaj, podsmaż przez chwilę, a następnie odstaw. Mięso mielone wymieszać z przyprawą do grilla i zrób dwa burgery większe niż dłoń. Umieść je na gorącym grillu i grilluj przez 5 minut, a następnie odwróć i grilluj przez kolejne 5 minut z drugiej strony. Połóż plasterek sera Cheddar na wierzchu mięsa i pozwól mu się roztopić. Podczas grillowania mięsa połóż pokrojoną w plasterki bułeczkę maślaną na grillu i lekko podpiecz. Gdy mięso jest gotowe, odstaw je na chwilę. W międzyczasie drobno posiekaj kimchi, dodaj je do majonezu i wymieszaj. Opiekaną bułeczkę posmarować majonezem kimchi, dodać sałatkę, plastry pomidora, mięso i ser, złocisty bekon, cebulkę miodową i drugą połowę bułeczki i posmarować majonezem kimchi.

Składniki

  • Używane chilli
  • 1 łyżka przyprawy chilli Barbecue seasoning
  • Składniki
  • 100 g boczku
  • 1 duża czerwona cebula
  • kostka masła
  • 300 g mielonej wołowiny
  • 2 płatki seru Cheddar
  • 2 maślane bułeczki
  • 50 g kimchi
  • 100 g majonezu
  • świeża sałata
  • duży pomidor

Parametry

  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 5 min

video

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu