Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Burger z mielonym mięsem i sałatką colesław

Burger z mielonym mięsem i sałatką colesław

Dalej

1 Najpierw przygotuj mięso. Mięso przełóż do większego naczynia do pieczenia i dodaj gruboziarnistą musztardę, cukier trzcinowy, paprykę słodką, sól, pieprz, oliwę z oliwek, zmiażdżony czosnek, płatki chili Chipotle, a wszystko polej wywarem wołowym. Mięso kilkakrotnie natrzyj przyprawami ręcznie, a następnie marynowane włóż przykryte do lodówki na około 12 godzin. Marynowane mięso zapiekamy w naczyniu do pieczenia, w nagrzanym piekarniku w temperaturze 140°C. Pieczemy pod przykryciem przez 40 minut.
2 Podczas pieczenia, mięso co jakiś czas przewracaj i polewaj wywarem. Gdy mięso będzie gotowe, rozdziel je na kawałki dwoma widelcami i wymieszaj z wywarem.
3 Przygotowanie sosu warzywnego. Podczas pieczenia mięsa przygotuj sos warzywny do bułek. W małym garnku rozgrzej oliwę i usmaż w niej pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę i seler. Gdy warzywa zaczną się złocić, dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę. Wszystko usmaż, a następnie dodaj przecier pomidorowy, miód, garść posiekanego tymianku, sól, pieprz i zalaj bulionem wołowym. Wszystko wymieszaj i smaż do miękkości. Następnie wszystko zmiksuj i piecz przez kolejne 10 minut. W razie potrzeby dopraw solą.
4 Przygotowanie sałatki Coleslaw. W większej misce wymieszać cienko pokrojoną białą i czerwoną kapustę. Posól i przemieszaj dłonią, kapusta stanie się krucha. Następnie dodaj grubo startą marchewkę i drobno starty seler. Dopraw łyżeczką cukru, pieprzem, octem winnym, sokiem z cytryny i majonezem. Wszystko wymieszaj, a w razie potrzeby dopraw do smaku.
5 Podczas serwowania lekko podsmaż maślane brioszki na patelni z rozgrzaną oliwą z oliwek. Posmaruj sosem warzywnym, dodaj kawałki wołowiny, marynowane papryczki jalapeño i sałatkę colesław.

Ingredience

  • Używane chili
  • 10 g granulek Chipotle
  • 20 g Nakládané Jalapeño chilli papričky
  • Składniki
  • 1 kg mięsa wołowego (goleń)
  • 2 łyżki musztardy gruboziarnistej
  • 30 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 300 ml bulionu wołowego
  • 10 ks brioszek maślanych (lub bułek burgerowych)
  • Sos
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • marchewka
  • pietruszka
  • 50 g selera
  • 2 czerwone cebule
  • 40 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżka miodu
  • garść posiekanego tymianku
  • sól
  • pieprz
  • 200 ml bulionu wołowego
  • sałatka colesław
  • 150 g białej kapusty
  • 70 g czerwonej kapusty
  • sól
  • 2 marchewki
  • 40 g selera
  • pieprz
  • 200 g majonezu
  • 1 łyżka octu z białego wina
  • sok z 1/2 cytryny

Burger s trhaným masem a salátek coleslaw

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu