
Dalej
1 Wbij jajka do miski i ubij je. Do jajek dodać starty ser, drobno posiekaną szczypiorek, sól, pieprz i łyżeczkę granulatu Isot chilli. Wszystko wymieszaj i odstaw na chwilę.
2 Plastry boczku położyć na rozgrzanej patelni i upiec na chrupko. Gdy bekon będzie gotowy, wylej mieszankę jajeczną na patelnię z tłuszczem bekonowym. Wymieszać, przykryć pokrywką i smażyć na wolnym ogniu przez około 3-5 minut.
3 Gotowy placek jajeczny układamy na tortilli pszennej. Na placku jajecznym możesz ułożyć garść sałaty, pokrojone awokado, skropić sokiem z limonki i położyć smażony boczek.
Zwiń i podpiecz spód na gorącej patelni.
- Używane chili
- ½ łyżeczki granulek chili Isot
- Składniki
- 1 tortilla pszenna
- 2 jajka
- 30 g startego sera
- 1 dymka
- sól, pieprz
- ½ awokado
- 4 plastry boczku
- sok limonkowy
- garść sałaty
- Ilość porcji 1
- Czas przygotowania 15 min
- Czas gotowania 10 min