Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Burrito

Burrito

Dalej

1 Na dużej patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej cebulę. Gdy cebula będzie gotowa, dodaj zmiażdżony czosnek i chwilę podsmaż. Następnie dodać mięso mielone, sól, pieprz, gotowane pomidory i przecier chilli Red Habanero. Wszystko dokładnie wymieszaj i pozostaw na 40 minut. Następnie dodaj ugotowaną kukurydzę i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 5 minut.
2 Ryż ugotuj w rondelku, później dodasz go na mieszankę mięsną. Ugotowaną fasolę rozgnieć w misce widelcem na pastę z fasoli, którą rozprowadzisz na tortilli.
3 Gdy mięso jest duszone, a ryż gotowany, możesz przygotować salsę pomidorową. Pokrój pomidory, cebulę i papryczki jalapeño na małe kawałki i wymieszaj w misce.
4 Dodaj drobno posiekaną kolendrę, oliwę i sok z limonki. Wszystko dokładnie wymieszaj oraz dodaj sól i pieprz. Następnie odstaw do lodówki.
5 Po przygotowaniu mieszanki mięsnej smażymy tortillę z obu stron na dużej patelni. Posmaruj pastą z fasoli, dodaj liście sałaty rzymskiej, mieszankę mięsną, ugotowany ryż i posyp serem. Zwiń tortillę w wałek. Można też ją upiec na grillu. Podawać z salsą pomidorową lub kwaśną śmietaną.
  • Używane chili
  • 60 ml przecieru Red Habanero
  • Składniki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ks czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 400 g gotowanych pomidorów
  • 280 g gotowanej kukurydzy
  • 250 g gotowanej fasoli
  • 100 g ryżu
  • 200 g cheddaru
  • 1 garść sałaty rzymskiej
  • 8 sztuk tortilli pszennych
  • 4 pomidory
  • 1 papryczki jalapeños
  • 1 cebula
  • 1 garść kolendry
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • ½ soku z limonki
  • Ilość porcji 8
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 60 min

Videorecept

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu