
Dalej
1 Najpierw zagotuj osoloną wodę na spaghetti. W tym czasie, gdy woda się gotuje, rozgrzej masło i oliwę z oliwek na patelni, a następnie usmaż bekon, aby był chrupiący.
2 Jak tylko woda zacznie wrzeć, ugotuj spaghetti zgodnie z wymaganym czasem. Tuż przed zakończeniem gotowania makaronu, jedną miarkę wody z makaronu przełóż na patelnię z boczkiem. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez minutę.
3 Po ugotowaniu wrzuć całe spaghetti na patelnię z bekonem i wymieszaj. Niech wszystko się przysmaży na małym ogniu.
4 W międzyczasie w misce wymieszaj starty ser Parmigiano-Reggiano z żółtkami, pieprzem i płatkami Habanero. Wymieszaj, a potem dodaj 2 miarki wody z makaronu. Ponownie wymieszaj i nalej do gorącego spaghetti.
5 Po nalaniu zdejmij patelnię z ognia oraz zacznij dokładnie i szybko mieszać ze spaghetti. Piękna, gęsta konsystencja sosu do spaghetti zaczynie się tworzyć. Podawaj od razu z tartym serem Parmigiano-Reggiano.
Ingredience
- Używane chili
- 1 łyżeczka płatków Habanero
- Składniki
- 60 g masła
- 2 oliwy z oliwek
- 200 g boczku
- 100 g Parmigiano-Reggiano
- 4 żółtka
- sól, pieprz