Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Carbonara

Carbonara

Dalej

1 Najpierw zagotuj osoloną wodę na spaghetti. W tym czasie, gdy woda się gotuje, rozgrzej masło i oliwę z oliwek na patelni, a następnie usmaż bekon, aby był chrupiący.
2 Jak tylko woda zacznie wrzeć, ugotuj spaghetti zgodnie z wymaganym czasem. Tuż przed zakończeniem gotowania makaronu, jedną miarkę wody z makaronu przełóż na patelnię z boczkiem. Dokładnie wymieszaj i gotuj przez minutę.
3 Po ugotowaniu wrzuć całe spaghetti na patelnię z bekonem i wymieszaj. Niech wszystko się przysmaży na małym ogniu.
4 W międzyczasie w misce wymieszaj starty ser Parmigiano-Reggiano z żółtkami, pieprzem i płatkami Habanero. Wymieszaj, a potem dodaj 2 miarki wody z makaronu. Ponownie wymieszaj i nalej do gorącego spaghetti.
5 Po nalaniu zdejmij patelnię z ognia oraz zacznij dokładnie i szybko mieszać ze spaghetti. Piękna, gęsta konsystencja sosu do spaghetti zaczynie się tworzyć. Podawaj od razu z tartym serem Parmigiano-Reggiano.

Ingredience

  • Używane chili
  • 1 łyżeczka płatków Habanero
  • Składniki
  • 60 g masła
  • 2 oliwy z oliwek
  • 200 g boczku
  • 100 g Parmigiano-Reggiano
  • 4 żółtka
  • sól, pieprz

Wideo

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu