Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Chili hamburgery z fasolą

Chili hamburgery z fasolą

Dalej

1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
2 Fasolę odcedź i spłucz. Cebulę podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek i smażymy na złoty kolor. Fasolę wymieszać z cebulą. Wystarczy chwila, tak aby ich nie przypalić.
3 Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, chili, sosem sojowym i tahini. Dokładnie wymieszać i na koniec zagęścić mąką kukurydzianą.
4 Uformuj burgery rękami. Cztery powinny wyjść z całej masy. Pieczemy je w nagrzanym piekarniku około 30 minut. Obróć hamburgery w połowie pieczenia.
5 W międzyczasie przekroić bułki na pół, posmarować je czerwonym sosem tabasco, dodać sałatę, plastry pomidora i burgerem.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku New Mexican
  • 1 łyżka przecieru Red tabasco
  • Składniki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 fioletowa cebula
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pepře
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżka tahini
  • 85 g mąki kukurydzianej
  • Do podania
  • 4 bułki burgerowe
  • 4 liście liście sałaty
  • 2 pomidory
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 30 min

Koupíte u nás

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu