
Dalej
1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
2 Fasolę odcedź i spłucz. Cebulę podsmażamy na łyżce oliwy z oliwek i smażymy na złoty kolor. Fasolę wymieszać z cebulą. Wystarczy chwila, tak aby ich nie przypalić.
3 Dopraw solą, pieprzem, czosnkiem, chili, sosem sojowym i tahini. Dokładnie wymieszać i na koniec zagęścić mąką kukurydzianą.
4 Uformuj burgery rękami. Cztery powinny wyjść z całej masy. Pieczemy je w nagrzanym piekarniku około 30 minut. Obróć hamburgery w połowie pieczenia.
5 W międzyczasie przekroić bułki na pół, posmarować je czerwonym sosem tabasco, dodać sałatę, plastry pomidora i burgerem.
- Używane chili
- 1 łyżka proszku New Mexican
- 1 łyżka przecieru Red tabasco
- Składniki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 fioletowa cebula
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pepře
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka tahini
- 85 g mąki kukurydzianej
- Do podania
- 4 bułki burgerowe
- 4 liście liście sałaty
- 2 pomidory
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 30 min