Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Chilli con carne

Chilli con carne

Dalej

1 W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor. Gdy cebula będzie gotowa, dodaj mieloną wołowinę i smaż przez chwilę.
2 Następnie dodać zmiażdżony czosnek, pokrojone w plastry pomidory, przecier pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodaj kminek, sól, habanero chilli, bulion wołowy i gotuj przez 30 minut. Gdy mięso będzie gotowe, dodaj ugotowaną czerwoną fasolę i 70% czekoladę.
3 Dobrze wymieszaj lub gotuj przez chwilę. Podczas serwowania można posypać posiekaną natką pietruszki lub skropić limonką. Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka proszku Habanero
  • Składniki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 świeża cebula
  • 400 g wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g posiekanych pomidorów
  • 140 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 łyżeczki soli
  • 300 ml bulionu wołowego
  • 400 g gotowanej czerwonej fasoli
  • 20 g 70% czekolady
  • Ilość porcji 6
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 40 min

Videorecept

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu