
Dalej
1 W garnku rozgrzać oliwę i podsmażyć drobno posiekaną cebulę na złoty kolor. Gdy cebula będzie gotowa, dodaj mieloną wołowinę i smaż przez chwilę.
2 Następnie dodać zmiażdżony czosnek, pokrojone w plastry pomidory, przecier pomidorowy i wszystko dokładnie wymieszać. Następnie dodaj kminek, sól, habanero chilli, bulion wołowy i gotuj przez 30 minut. Gdy mięso będzie gotowe, dodaj ugotowaną czerwoną fasolę i 70% czekoladę.
3 Dobrze wymieszaj lub gotuj przez chwilę. Podczas serwowania można posypać posiekaną natką pietruszki lub skropić limonką. Podawać z ryżem lub świeżym pieczywem.
- Używane chili
- 1 łyżeczka proszku Habanero
- Składniki
- 2 łyżki oleju
- 1 świeża cebula
- 400 g wołowiny
- 2 ząbki czosnku
- 400 g posiekanych pomidorów
- 140 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka kminku
- 2 łyżeczki soli
- 300 ml bulionu wołowego
- 400 g gotowanej czerwonej fasoli
- 20 g 70% czekolady
- Ilość porcji 6
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 40 min