Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Chleb serowy z salsą pomidorową

Chleb serowy z salsą pomidorową

Przygotowanie

1 Ser pokrój lub zetrzyj na drobno i dodaj chili w proszku Scotch Bonnet, garść posiekanego szczypiorku, tymianek i oliwę z oliwek. Wszystko wymieszaj i przygotuj chleb. Chleb pokroić w górnej części na grubą siatkę i obficie wypełnić masą serową. Tak przygotowany chleb wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220°C z funkcją grilla. Piecz, aż cały ser się rozpuści, co będzie około 15 minut. Podczas pieczenia chleba przygotuj salsę pomidorową. Mięsiste pomidory wydrążamy i drobno posiekamy razem z szalotką. Dodaj posiekaną kolendrę, sok z limonki, sól i pieprz. Wszystko wymieszaj i odstaw do lodówki, aż serowy chleb będzie gotowy. Podawać zaraz po upieczeniu z salsą pomidorową.

Składniki

  • Użyte chili
  • ½ łyżeczki proszku chilli Scotch Bonnet
  • Serowy chleb
  • okrągły chleb
  • 100 g ser Mozzarella
  • 100 g ser Cheddar
  • 100 g se Edamu
  • 3 łyżki Oliwa z oliwek
  • garść szczypiorku i tymianku
  • Salsa
  • 4 sztuki pomidory
  • 2 sztuki szalotki
  • garść posiekanej kolendry
  • sok limonkowy
  • sól, pieprz

Parametry

  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 15 min
  • Czas gotowania 15 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu