
Dalej
1 Przygotowanie wariantu 1: Włóż kromkę chleba do tostera i lekko ją opiekaj. Na podpieczonym chlebie rozsmaruj odpowiednio grubą warstwę hummusu, dodaj pokrojone w plastry awokado, kiełki i posyp wszystko orzeszkami chilli Habanero & Lime oraz solą i pieprzem.
2 Przygotowanie 2 wariantu: Włóż kromkę chleba do tostera i lekko podpiecz. Rozgnieć ½ awokado widelcem, dopraw solą i pieprzem i skrop sokiem z limonki. Rozgniecione awokado rozsmaruj na podpieczonym chlebie i usmaż jajko na lekko natłuszczonej patelni, którą dopraw solą i pieprzem. Gdy jajko będzie gotowe, umieść je na chlebie z awokado, posyp posiekanymi orzeszkami ziemne Habanero & Lime Chilli.
3 Przygotowanie 3 wariantu: Lekko podpiecz kromkę chleba w tosterze. Po upieczeniu ułożyć na nim ½ rozgniecionego, posolonego i posypanego pieprzem awokado wymieszanego z sokiem z limonki. Dodaj pokruszony ser feta, liście rukoli, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i orzeszki ziemne Habanero & Lime chilli. Na koniec całość skropić odrobiną soku z limonki.
- Używane chilli
- 1 opakowanie orzeszków Habanero & Lime Chilli
- Wariant z hummusem
- ulubiony hummus
- awokado
- sól pieprz
- kiełki buraków
- Wariant z jajkiem sadzonym
- awokado
- sól pieprz
- sok limonkowy
- jajko
- czarny sezam
- Wariant z rukolą
- awokado
- sól pieprz
- sok limonkowy
- rukola
- pomidory koktajlowe
- Ilość porcji 3
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 0 min