Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ciasteczka Linz z konfiturą morelową chili

Ciasteczka Linz z konfiturą morelową chili

Dalej

1 Do dużej miski wsyp mąkę, posiekane migdały, cukier waniliowy, cukier puder, żółtko, masło i startą skórkę z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać i zagnieść na ciasto. Przygotowane ciasto układamy na podkładce i jeszcze raz zagniatamy dłońmi tak, aby wszystko dokładnie się połączyło. Zawiń ciasto w folię spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 24 godziny.
2 Następnego dnia należy podzielić ciasto na ćwiartki. Następnie rozgrzej piekarnik do 170°C. Na posypanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto na placek o grubości około pół centymetra. Podczas wałkowania czasami trzeba ponownie oprószyć ciasto mąką, aby nie przykleiło się do wałka. Po rozwałkowaniu ciasta wytnij pożądane kształty za pomocą foremek. Piecz ciasteczka Linz przez 10 minut w nagrzanym piekarniku w 170°C
3 Po upieczeniu ostudzić ciasteczka. Następnie posmaruj dżemem lub marmoladą. Świetny jest dżem morelowy chili z Carolina Reaper. Sklejone w ten sposób ciasteczka przechowuj w suchym i chłodnym miejscu do świąt Bożego Narodzenia.
  • Używane chili
  • 1 słoiczek dżemu morelowego z chili
  • Składniki
  • 240 g mąki pszennej
  • 100 g posiekanych migdałów
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • 90 g mąki cukrowej
  • 1 skórka z cytryny
  • 1 żółtko
  • 170 g masła
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 120 min
  • Czas gotowania 10 min

Videorecept

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu