
Dalej
1 Przy użyciu obu czekolad ciasteczka są naprawdę bardzo ostre, bez problemu jeden rodzaj można zastąpić zwykłą czekoladą.
2 W dużej misce najpierw utrzyj masło, jajko, cukier trzcinowy, ekstrakt waniliowy i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz pięknie gęstą masę.
3 Wymieszaj sypkie składniki razem i dodaj do już przygotowanej całości. Gdy już wszystko będzie idealnie wymieszane, dodaj pokrojoną w kostkę białą i ciemną czekoladę chili.
4 Gotową mieszankę ciasteczkową nakładaj łyżką do lodów na papierze do pieczenia. Podczas pieczenia ciasteczka stają się puszyste.
5 Blachę do pieczenia ciasteczek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 20-30 minut (w zależności od wielkości ciastek).
6 Upieczone ciasteczka pozostaw do ostygnięcia.
- Używane chili
- 100 g Biała czekolada z chili Habanero
- 100 g Czekolada gorzka z chilli Naga Bhut Jolokia
- Składniki
- 150 g masła (w temperaturze pokojowej)
- 1 jajko
- 100 g cukru trzcinowego
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- 2 łyżki mleka
- 250 g mąki półgrubej
- 100 g mąki pszennej
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 1 szczypta soli
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 30 min