Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ciasteczka z czekoladą chili

Ciasteczka z czekoladą chili

Dalej

1 Przy użyciu obu czekolad ciasteczka są naprawdę bardzo ostre, bez problemu jeden rodzaj można zastąpić zwykłą czekoladą.
2 W dużej misce najpierw utrzyj masło, jajko, cukier trzcinowy, ekstrakt waniliowy i mleko. Wszystko dokładnie wymieszaj, aż uzyskasz pięknie gęstą masę.
3 Wymieszaj sypkie składniki razem i dodaj do już przygotowanej całości. Gdy już wszystko będzie idealnie wymieszane, dodaj pokrojoną w kostkę białą i ciemną czekoladę chili.
4 Gotową mieszankę ciasteczkową nakładaj łyżką do lodów na papierze do pieczenia. Podczas pieczenia ciasteczka stają się puszyste.
5 Blachę do pieczenia ciasteczek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 20-30 minut (w zależności od wielkości ciastek).
6 Upieczone ciasteczka pozostaw do ostygnięcia.
  • Używane chili
  • 100 g Biała czekolada z chili Habanero
  • 100 g Czekolada gorzka z chilli Naga Bhut Jolokia
  • Składniki
  • 150 g masła (w temperaturze pokojowej)
  • 1 jajko
  • 100 g cukru trzcinowego
  • 1 łyżka ekstraktu waniliowego
  • 2 łyżki mleka
  • 250 g mąki półgrubej
  • 100 g mąki pszennej
  • 1 łyżka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 30 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu