Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ciasto kopiec kreta w szklance

Ciasto kopiec kreta w szklance

Dalej

1 Zacznij od korpusu. Do miski wsyp mąkę, kakao, cukier, proszek do pieczenia, roztopione masło, jajka i letnią wodę. Wszystko wymieszaj i wyrób ciasto. Gotowe ciasto wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 35 minut. Sprawdź gotowość za pomocą szpikulca. Upieczone ciasto odstawiamy do ostygnięcia. Gdy ciasto ostygnie, przygotuj krem. Do miski włożyć mascarpone, bitą śmietanę, cukier i startą czekoladę. Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na około 30 minut. Gdy ciasto będzie zimne, a krem stężeje, możesz dokończyć deser.
2 Rozgnieciony korpus wykładamy na dno szklanki, następnie dodajemy banana pokrojonego w grube plastry. Umieść łyżkę marmolady Cherry & Chocolate chilli między bananami, a następnie dodaj przygotowaną śmietanę. Udekoruj plasterkami banana, startą czekoladą i marmoladą Cherry & Chocolate z chilli.
  • Używane chilli
  • Marmolada z chilli Cherry & Chocolate
  • Ciasto
  • 250 g mąki pszennej
  • 30 g kakao
  • 100 g cukru
  • ½ proszku do pieczenia
  • 60 g masła
  • jajko
  • 250 ml letniej wody
  • Krem
  • 200 ml 33% śmietanki do ubijania
  • 250 g mascarpone
  • 2 cukru pudru
  • 30 g czekolady (drobno startej)
  • Do uzupełnienia
  • banany
  • marmolada chili
  • Ilość porcji 6
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 35 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu