Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ciasto porzeczkowe

Ciasto porzeczkowe

Przygotowanie

1 Najpierw ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym, aż się spienią. Do ubitych jajek dodaj śmietanę. W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie zmieszaj luźną mieszankę z płynną mieszanką i wymieszaj na gładkie ciasto. Na koniec dodaj do ciasta łyżkę mashu Red Jalapeño chilli i skórkę z cytryny. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy do ciasta i dodać oczyszczone porzeczki. Wszystko lekko wymieszaj i włóż ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w temperaturze 170°C. Niech gotowe ciasto całkowicie ostygnie. Do lukru: wymieszaj cukier puder z sokiem z cytryny. Gotowy lukier wylej na ciasto i udekoruj kulkami porzeczek.

Składniki

  • Używane chili
  • 1 łyżka Red Jalapeño chilli mash
  • Składniki
  • 3 jajka
  • 200 g cukru
  • cukier waniliowy
  • 200 g śmietana 33%
  • 350 g mąki
  • proszek do pieczenia
  • szczypta soli
  • cytryna
  • porzeczki
  • Do lukru
  • 2 łyżki sok z cytryny
  • 100 g cukier puder

Parametry

  • Ilość porcji 6
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 40 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu