
Przygotowanie
1 Najpierw ubij jajka z cukrem i cukrem waniliowym, aż się spienią. Do ubitych jajek dodaj śmietanę.
W misce wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Następnie zmieszaj luźną mieszankę z płynną mieszanką i wymieszaj na gładkie ciasto.
Na koniec dodaj do ciasta łyżkę mashu Red Jalapeño chilli i skórkę z cytryny. Gotowe ciasto wlać do wysmarowanej tłuszczem formy do ciasta i dodać oczyszczone porzeczki. Wszystko lekko wymieszaj i włóż ciasto do nagrzanego piekarnika i piecz około 40 minut w temperaturze 170°C.
Niech gotowe ciasto całkowicie ostygnie.
Do lukru: wymieszaj cukier puder z sokiem z cytryny. Gotowy lukier wylej na ciasto i udekoruj kulkami porzeczek.
Składniki
- Używane chili
- 1 łyżka Red Jalapeño chilli mash
- Składniki
- 3 jajka
- 200 g cukru
- cukier waniliowy
- 200 g śmietana 33%
- 350 g mąki
- proszek do pieczenia
- szczypta soli
- cytryna
- porzeczki
- Do lukru
- 2 łyżki sok z cytryny
- 100 g cukier puder
Parametry
- Ilość porcji 6
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 40 min