Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Ciecierzyca z chili Ancho

Ciecierzyca z chili Ancho

Dalej

1 Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni. Wsyp drobno posiekaną fioletową cebulę i pozwól jej się zeszklić. Następnie dodaj drobno posiekany czosnek, smaż tylko minutę, aby nie stał się gorzki. Posyp przyprawami – kminkiem, kolendrą, wędzoną papryką, oregano. Jeszcze raz wymieszaj, dodaj posiekaną paprykę i pozwól jej zmięknąć cały czas mieszając.
2 Doprawić sosem sojowym, proszkiem chili Ancho, dodać pokrojone w plastry pomidory, ciecierzycę i zagotować. Zmniejsz płomień i pozwól całości bulgotać przez około 15 minut. Dopraw solą, rozpuść czekoladę i zdejmij z ognia.
3 Podawaj z ryżem, puree z awokado, posypane czarnym sezamem, świeżą papryczką chili, limonką i kolendrą.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka Ancho w proszku
  • Składniki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 fioletowa cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 2 łyżeczki wędzonej papryki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • Chilli
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 puszka pokrojonych pomidorów
  • 1 puszka ciecierzycy
  • 1 gorzka czekolada
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 1 min
  • Czas gotowania 20 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu