
Dalej
1 Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć na niej krewetki. Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż na wolnym ogniu. Następnie od razu dodaj posiekaną czerwoną paprykę i kalafior podzielony na małe różyczki
2 Wszystko mieszamy, lekko podsmażamy i dodajemy przyprawę curry z proszkiem chili Habanero. Wszystko wymieszaj i dolej mleko kokosowe. Przykryj pokrywkę i gotuj przez chwilę, aż kalafior zmięknie.
3 Podawać z ugotowanym ryżem. Posyp posiekaną świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.
- Używane chili
- 1 łyżeczka proszku chili Habanero
- Składniki
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 250 g małych krewetek (obranych, umytych i oczyszczonych)
- ¼ kalafiora
- 1 kalafiora
- 400 ml mleka kokosowego
- 3 łyżki przyprawy curry
- Ryż
- kolendra
- sok limonkowy
- Ilość porcji 2
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 20 min