Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Curry z krewetkami z ryżem

Curry z krewetkami z ryżem

Dalej

1 Na patelni rozgrzać oliwę i lekko podsmażyć na niej krewetki. Dodaj drobno posiekany czosnek i smaż na wolnym ogniu. Następnie od razu dodaj posiekaną czerwoną paprykę i kalafior podzielony na małe różyczki
2 Wszystko mieszamy, lekko podsmażamy i dodajemy przyprawę curry z proszkiem chili Habanero. Wszystko wymieszaj i dolej mleko kokosowe. Przykryj pokrywkę i gotuj przez chwilę, aż kalafior zmięknie.
3 Podawać z ugotowanym ryżem. Posyp posiekaną świeżą kolendrą i skrop sokiem z limonki.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka proszku chili Habanero
  • Składniki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku
  • 250 g małych krewetek (obranych, umytych i oczyszczonych)
  • ¼ kalafiora
  • 1 kalafiora
  • 400 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżki przyprawy curry
  • Ryż
  • kolendra
  • sok limonkowy
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu