Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Czekoladowe Ancho donuty

Czekoladowe Ancho donuty

Dalej

1 Donuty: Rozgrzej piekarnik do 175 ˚C. Masłem posmaruj formę pączka.
2 W misce wymieszaj kakao, mąkę, cukier, chili, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodaj 2 jajka.
3 Gdy już wszystko wymieszamy, dodajemy 150g maślanki, następnie dodajemy olej kokosowy i pozostałe 150g maślanki. Dobrze wymieszaj.
4 Ciasto przekładamy do woreczka do napełniania ze ściętym rogiem i wyciskamy do przygotowanej foremki. Postukaj w formę kilka razy, aby uniknąć pęcherzyków powietrza w cieście. Piecz przez 20 minut.
5 Pozwól pączkom ostygnąć w foremce przez kilka minut, następnie wyjmij je i pozwól im całkowicie ostygnąć.
6 Lukier: Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w kąpieli wodnej. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
7 Zanurz pączki górną stroną w polewie czekoladowej. Udekoruj tak, jak sobie życzysz.
8 Przed podaniem pozostawić lukier do ostygnięcia.
  • Używane chili
  • 2 łyżeczki proszku ancho
  • Składniki
  • 260 g mąki
  • 170 g cukru
  • 2 łyżeczki proszku ancho
  • 50 g kakao w proszku
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 300 g maślanki
  • 40 g oleju kokosowego
  • 1/4 łyżeczki soli
  • Na polewę
  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 20 g oleju kokosowego
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu