
Dalej
1 Donuty: Rozgrzej piekarnik do 175 ˚C. Masłem posmaruj formę pączka.
2 W misce wymieszaj kakao, mąkę, cukier, chili, proszek do pieczenia i sól. Następnie dodaj 2 jajka.
3 Gdy już wszystko wymieszamy, dodajemy 150g maślanki, następnie dodajemy olej kokosowy i pozostałe 150g maślanki. Dobrze wymieszaj.
4 Ciasto przekładamy do woreczka do napełniania ze ściętym rogiem i wyciskamy do przygotowanej foremki. Postukaj w formę kilka razy, aby uniknąć pęcherzyków powietrza w cieście. Piecz przez 20 minut.
5 Pozwól pączkom ostygnąć w foremce przez kilka minut, następnie wyjmij je i pozwól im całkowicie ostygnąć.
6 Lukier: Rozpuść czekoladę i olej kokosowy w kąpieli wodnej. Mieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
7 Zanurz pączki górną stroną w polewie czekoladowej. Udekoruj tak, jak sobie życzysz.
8 Przed podaniem pozostawić lukier do ostygnięcia.
- Używane chili
- 2 łyżeczki proszku ancho
- Składniki
- 260 g mąki
- 170 g cukru
- 2 łyżeczki proszku ancho
- 50 g kakao w proszku
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- 300 g maślanki
- 40 g oleju kokosowego
- 1/4 łyżeczki soli
- Na polewę
- 100 g gorzkiej czekolady
- 20 g oleju kokosowego
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 20 min