Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Czekoladowe ciasto z chili

Czekoladowe ciasto z chili

Dalej

1 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Formę wyścielamy papierem do pieczenia, jeśli nie jest to silikon. Wymieszaj nasiona chia z wodą i odstaw.
2 W dużej misce wymieszaj mąkę gryczaną z sodą, szczyptą soli, cukrem kokosowym i proszkiem kakaowym.
3 W małej miseczce ubij ciepły olej kokosowy z jogurtem oraz nasionami chia z wodą. Następnie należy wlać całość do sypkiej mieszanki i dokładnie wymieszać. Na koniec dodaj rozgrzaną gorzką czekoladę i zmiksuj na zbitą masę.
4 Wlać do foremki na chleb i piec w nagrzanym piekarniku przez około godzinę.
5 Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a w międzyczasie przygotować lukier. Gorzką czekoladę podgrzać w kąpieli wodnej, polać nią ciasto i posypać płatkami chili. Następnie poczekać, aż lukier stwardnieje i pokroić.
  • Używane papryczki chili
  • 1 łyżka granulek Ancho
  • Ciasto
  • 3 łyżeczki nasion chia
  • 9 łyżeczek wody
  • 300 g mąki gryczanej
  • 1 łyżeczka sody
  • 1 szczypta soli
  • 150 g cukru kokosowego
  • 2 łyżki raw kakao w proszku
  • 100 ml oleju kokosowego
  • 300 ml jogurtu sojowego
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • Na polewę
  • 50 g gorzkiej czekolady
  • Ancho granulki
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 1 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu