Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Domowa pizza

Domowa pizza

Dalej

1 Włóż mąkę, cukier, rozdrobnione drożdże, sól, oliwę z oliwek i wodę do miski robota kuchennego. Wszystko lekko wymieszaj, a następnie pozwól robotowi zagniatać ciasto, aż stanie się elastyczne. Wszystko możesz również zrobić ręcznie, zajmie to tylko chwilę. Gotowe, z robota, ciasto ponownie wyrabiaj rękami. Następnie włóż do posypanego mąką pojemnika i odstaw na 1 godzinę do wyrośnięcia.
2 W czasie, gdy ciasto rośnie, przygotuj sos pomidorowy na pizzę. W małym garnku wymieszaj przecier pomidorowy, oregano, czosnek i przecier Red Jalapeño. Wszystko dokładnie zamieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Przygotuj również pieczarki, oliwki i pomidorki koktajlowe na pizzę.
3 Gdy ciasto wyrośnie, podziel je na trzy części i zrób placki o wysokości około 0,5 cm z każdej części. Następnie włóż ciasto na papier do pieczenia, posmaruj sosem pomidorowym, którego nie należy oszczędzasz i rozsmaruj sos aż na brzegi. Na ciasto wyłóż szynkę, pieczarki, oliwki, pomidorki koktajlowe, marynowane papryczki Jalapeños, a następnie wszystko przykryj kawałkami mozzarelli
4 Piecz pizzę w piekarniku nagrzanym do 240°C przez 15 minut. Po upieczeniu dodaj na pizzę liście bazylii.
  • Použité chilli
  • 4 łyżki przecieru Red Jalapeno
  • 90 g marynowanych z zalewie Jalapeno
  • Składniki
  • 550 g mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • ½ kostki drożdży
  • 1 szczypta soli
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 200 ml wody
  • 400 g przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka oregano
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g szynki
  • 4 pieczarki
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g czarnych oliwek
  • 400 g mozzarelli
  • 1 garść liści bazylii
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 60 min
  • Czas gotowania 20 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu