Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Domowe rillettes

Domowe rillettes

Dalej

1 Zdejmij skórę z wieprzowiny i pokrój wszystko w kostkę około 3x3 cm, którą najlepiej umieścić w żeliwnym garnku. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę, sól, pieprz, całe papryczki chili Birds Eye, smalec i wszystko polać białym winem. Wymieszaj i przykryj pokrywką.
2 Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220°C i piec około 45 minut. Następnie obniż temperaturę do 170°C i piecz 4-5 godzin, dokąd mięso się nie będzie rozpadać. Przed końcem pieczenia zdejmij pokrywkę i pozwól, aby mięso trochę się opiekło, aby stało się złote. Podczas pieczenia często mieszaj mięso i sprawdzaj, czy cebula nie pali się na ściankach. Podczas pieczenia z mięsa wypiekany jest tłuszcz, który pomoże nam zakonserwować mięso.
3 Następnie rozerwij gotowe mięso na włókna za pomocą dwóch widelców (jest to bardzo proste). Posmakuj, a w razie potrzeby dodaj sól i pieprz. Włóż jeszcze gorące mięso do dużego i czystego słoika. Nakładamy jak najwięcej, a następnie zalewamy pieczonym tłuszczem. Zamknij pokrywkę i pozostaw do ostygnięcia. Dzięki ciepłu mięsa słoik sam się domknie.
4 Podczas serwowania opiecz chleb i połóż na nim domowe rillettes. Udekoruj pomidorkami koktajlowymi i podawaj z marynowaną cebulą.
  • Używane chili
  • 10 g całej papryki Birds eye
  • Składniki
  • 0,5 kg boczku
  • 0,8 kg karkówki
  • sól, pieprz
  • 2 cebule
  • 100 g smalcu
  • 300 ml białego wytrawnego wina
  • chleb
  • pomidory koktajlowe
  • cebulki konserwowe
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu