Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Dyniowe cupcakes

Dyniowe cupcakes

Przygotowanie

1 Pokrój na kawałki dynię Hokkaido, oczyść i drobno zetrzyj. Do dyni dodać jajka, olej i cukier. Wszystko dokładnie wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli i łyżeczkę przypraw do dyniowej latte. Składniki tej mieszanki przypraw znajdziesz w naszym przepisie Spicy Pumpkin Latte. Dodaj luźną mieszankę do mieszanki dyniowej, dodaj mleko i wymieszaj z ciastem na cupcakes. Gotowe ciasto rozłożyć do foremek na muffinki, wstawić do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec około 25 minut. Niech gotowe babeczki ostygną. W międzyczasie możesz przygotować krem. Za pomocą trzepaczki wymieszaj mascarpone z twarogiem. Dodaj cukier, cynamon i ekstrakt waniliowy. Ubij śmietanę, aż będzie gładka. Gotowy krem ​​włóż do woreczka z dekoracyjną końcówką i wstaw do lodówki. Kiedy babeczki ostygną, zrób w środku dziurę i napełnij je dżemem chilli i gruszką i isot. Na koniec udekoruj babeczki kremem i możesz też lekko posypać cynamonem. Po zakończeniu przechowuj je w lodówce.

Składniki

  • Używane chilli
  • Dżem gruszkowy i Isot
  • Ciasto na cupcakes
  • 100 g tartej dyni Hokkaido
  • jajka
  • 100 ml oleju
  • 100 g cukru
  • 200 g mąki
  • łyżeczka dyniowej przyprawy latte
  • szczypta soli
  • 100 ml mleka
  • Krem
  • 250 g mascarpone
  • 250 g tłustego twarożku
  • 2 łyżki cukru
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżeczka ekstraktu waniliowego

Parametry

  • Ilość porcji 12
  • Czas przygotowania 40 min
  • Czas gotowania 25 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu