
Dalej
1 Podziel bagietki na dwie połówki i wydrąż wnętrze bagietki, aby zostawić tylko skórkę. Do miski wrzuć drobno posiekaną szalotkę, kostki sera mozzarella, starty cheddar, twarożek, paprykę, tymianek i wszystko dokładnie wymieszaj.
2 Do jednej z połówek wydrążonej bagietki włożyć plastry bekonu i masy serowej. Ułóż marynowane jalapeño z masą serową i przykryj drugą połową bagietki. Bagietkę pokroić w paski, a następnie przełożyć do folii. Bagietkę smarujemy roztopionym masłem, które mieszamy z chilli Trinidad Scorpion Moruga, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.
3 Po upieczeniu natychmiast podawaj bagietkę, gdy będzie ciepła, a ser pięknie się ciągnie. Możesz też posmarować bagietkę kwaśną śmietaną i podawać z marynowanymi papryczkami jalapeños.
- Używane chili
- 2 łyżeczki proszku Trinidad Scorpion Moruga
- 1 szklanka posiekanych papryczek jalapeños w zalewie
- Składniki
- 2 szalotki
- 150 g sera mozzarella
- 150 g sera cheddar
- 200 g sera typu twaróg
- 1 szczypta pieprzu
- 1 szczypta tymianku
- 150 g boczku
- 50 g roztopionego masła
- Ilość porcji 2
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 20 min