Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Faszerowana bagietka ze skórką chili

Faszerowana bagietka ze skórką chili

Dalej

1 Podziel bagietki na dwie połówki i wydrąż wnętrze bagietki, aby zostawić tylko skórkę. Do miski wrzuć drobno posiekaną szalotkę, kostki sera mozzarella, starty cheddar, twarożek, paprykę, tymianek i wszystko dokładnie wymieszaj.
2 Do jednej z połówek wydrążonej bagietki włożyć plastry bekonu i masy serowej. Ułóż marynowane jalapeño z masą serową i przykryj drugą połową bagietki. Bagietkę pokroić w paski, a następnie przełożyć do folii. Bagietkę smarujemy roztopionym masłem, które mieszamy z chilli Trinidad Scorpion Moruga, zawijamy w folię i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut.
3 Po upieczeniu natychmiast podawaj bagietkę, gdy będzie ciepła, a ser pięknie się ciągnie. Możesz też posmarować bagietkę kwaśną śmietaną i podawać z marynowanymi papryczkami jalapeños.
  • Używane chili
  • 2 łyżeczki proszku Trinidad Scorpion Moruga
  • 1 szklanka posiekanych papryczek jalapeños w zalewie
  • Składniki
  • 2 szalotki
  • 150 g sera mozzarella
  • 150 g sera cheddar
  • 200 g sera typu twaróg
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 szczypta tymianku
  • 150 g boczku
  • 50 g roztopionego masła
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min

Videorecept

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu