Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Faszerowane papryczki jalapeños

Faszerowane papryczki jalapeños

Dalej

1 W misce wymieszaj serek z drobno posiekaną cebulą i zmiażdżonym czosnkiem. Po dokładnym wymieszaniu całości dodaj chili w proszku, sól, pieprz i ponownie wszystko dokładnie wymieszaj.
2 Papryczki jalapenos kroimy na pół. Usuń nasiona z papryki i napełnij je masą. Na papryce należy położyć plaster sera i zawinąć w plaster boczku. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 200°C przez 30 minut – aż boczek pięknie się zarumieni.
3 Podczas pieczenia papryczek przygotuj dip. W misce wymieszaj biały jogurt z drobno posiekaną kolendrą, solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszaj i ostudź w lodówce.
4 Gotową paprykę podawać na ciepło, są doskonałe z dipem jogurtowym.
  • Używane chili
  • 1 łyżka proszku Chipotle
  • Składniki
  • 6 sztuk papryczek Jalapenos
  • 200 g sera Cheddar
  • 12 sztuk boczku
  • 160 g serwatki
  • ½ cebuli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 200 g białego jogurtu
  • 1 garść posiekanej kolendry
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 30 min

Videorecepty

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu