Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Gniazda os

Gniazda os

Dalej

1 Zacznij od przygotowania ciasta. Biszkopty mieszamy z cukrem pudrem, miękkim masłem, drobno posiekanymi orzechami laskowymi, kakao, rumem i mlekiem. Wszystko wymieszaj rękoma i uformuj zwarte ciasto, które trzyma się razem i nie skleja. Jeśli ciasto bardzo się kruszy, dodaj trochę mleka. Gdy ciasto się sklei, dodać trochę wymieszanego biszkoptu. Gotowe ciasto odstawić i przygotować śmietankę.
2 Cukier puder wymieszać z miękkim masłem, żółtkiem i chili w proszku Pasilla. Nadzienie powinno być na tyle gęste, aby można było nim napełnić gniazda za pomocą woreczka z otworem lub woreczka cukierniczego z ozdobną końcówką.
3 Foremkę gniazda osy posypujemy cukrem pudrem i wypełniamy ciastem. Ściśnij i wyrównaj palcem. Zrób dziurkę w cieście i wypełnij je śmietaną. Całość złożyć z biszkoptem i ostrożnie wyjąć z formy.
4 Wstawić do lodówki i tam przechowywać w zamkniętym pojemniku do świąt.
  • Używane chili
  • 2 czubate łyżeczki proszku chili Pasilla
  • ciasto
  • 200 g szkoptów
  • 200 g drobnego cukru
  • 50 g posiekanych orzechów laskowych
  • 80 g miękkiego masła
  • 1 czubata łyżka kakao
  • 2 łyżki rumu
  • 3 łyżki mleka
  • Krem
  • 70 g drobnego cukru
  • 80 g miękkiego masła
  • żółtko
  • biszkopty
  • cukier puder do posypania formy
  • Ilość porcji 30
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 45 min

Wideo

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu