
Przygotowanie
1 Umyte jabłka pokroić w cienkie plasterki i włożyć do miski. Dodaj sok z połowy cytryny, cukier trzcinowy i cynamon. Wszystko wymieszaj, aby jabłka były równomiernie pokryte cukrem i cynamonem.
Przygotuj folię i połóż na niej jabłka, posyp je posiekanymi orzechami laskowymi i dodaj kilka plasterków jalapeño. Z folii zrób miskę i przykryj ją kolejnym kawałkiem folii.
Tak przygotowane opakowania układamy na grillu. Grilluj w niższej temperaturze lub na krawędzi grilla przez około 30 minut.
Gotowe opakowania rozpakuj, podawaj na talerzu i dodaj lody waniliowe.
Składniki
- Używane chili
- marynowane Green Jalapeňo
- Składniki
- 3 jabłka
- sok z połowy limonki
- 3 łyżki cukru trzcinowego
- łyżka cynamonu
- 50 g orzechów laskowych
- lody waniliowe
Parametry
- Ilość porcji 3
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 30 min