Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Grillowane żeberka na ostro

Grillowane żeberka na ostro

Przygotowanie

1 Do małego garnka włóż mash chili Aji Amarillo, starty imbir, tłoczony czosnek, sok jabłkowy, ketchup, musztardę chilli Habanero, cukier kokosowy i oliwę z oliwek. Wszystko wymieszaj i gotuj, aż zgęstnieje (około 10 minut). Posolić żeberka z obu stron i posmarować marynatą. Marynowane żeberka układamy na blasze do pieczenia i przykrywamy folią aluminiową. Następnie włóż je do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez około dwie godziny. W trakcie pieczenia żeberka podlewać sokami powstałymi podczas pieczenia. Gdy żeberka są gotowe, a mięso dobrze oddzielone od kości, posmaruj je resztą marynaty i umieść na grillu. Niech się grillują z obu stron przez około pięć minut. Alternatywnie użyj funkcji grilla w piekarniku. W międzyczasie przygotuj dip jogurtowy. Do jogurtu wymieszać czosnek, dodać sól, pieprz i posiekany tymianek. Odstaw dip do lodówki. Gotowe żeberka podzielić na porcje i podawać ze świeżym pieczywem, warzywami, musztardą chilli i dipem jogurtowym.

Składniki

  • Używane chilli
  • 5 łyżek chilli masch Aji Amarillo
  • 1 łyżka musztardy chilli Creamy Mustard Habanero
  • Marynata
  • 2 sztuki tartego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 ml soku jabłkowego
  • 2 łyżki keczupu
  • 50 g cukru kokosowego
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • Mięso
  • 2 sztuki żeberek wieprzowych do grillowania
  • sól
  • Dip jogurtowy
  • 400 g białego jogurtu
  • ząbek czosnku
  • gałązka świeżego tymianku
  • sól, pieprz

Parametry

  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 140 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu