
Przygotowanie
1 Włóż orzechy pekan na patelnię i podpiecz je. Po upieczeniu pozwól im ostygnąć, a następnie pokrój na większe kawałki.
Opłucz banany, pokrój je wzdłuż i posmaruj przeciętą stronę syropem klonowym i posyp odrobiną przyprawy do grilla. Ułóż odciętą stronę banana na rozgrzanym grillu i grilluj banana przez około 3 minuty, następnie odwróć go i grilluj skórkę przez 3 minuty.
Gotowego banana ułożyć na talerzu, lekko skropić syropem klonowym, posypać kulkami granatu, kawałkami orzecha pekan i dodać gałkę lodów waniliowych.
Składniki
- Używane chilli
- chilli przyprawa do grilla Barbecue seasoning
- Składniki
- 2 x banan
- 2 łyżki syropu klonowego
- 50 g orzechy pekan
- 1 x granat
- lody waniliowe
Parametry
- Ilość porcji 2
- Czas przygotowania 15 min
- Czas gotowania 3 min