Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Grillowany szaszłyk z karkówki i warzywami

Grillowany szaszłyk z karkówki i warzywami

Przygotowanie

1 Plastry mięsa pokroić na większe kawałki, kiełbasę na grube krążki, pieczarki na pół, paprykę na większe kawałki, a cebulę na łódeczki. Wszystkie kawałki, z wyjątkiem cebuli, włożyć do miski, lekko skropić oliwą, solą i pieprzem wszystko dokładnie wymieszać. Mięso, paprykę, kiełbasę, pieczarki, marynowane plastry chili Green Jalapeňo i cebulę nałożyć na przemian na szpikulec grillowy. Umieść jak najwięcej kawałków na igle, aby szpikulec był bardzo bogaty i kolorowy. Po przygotowaniu szaszłyków połóż je na gorącym grillu i grilluj przez około 3 minuty z każdej strony. Do grilla wrzuć pokrojoną w grube paski cukinię i ugotowaną kukurydzę pokrojoną w grube krążki. Jeszcze gorące warzywa przełożyć do miski i skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekany świeży tymianek. Wszystko wymieszaj i odstaw na chwilę. Gdy wszystko będzie gotowe, podawaj z sałatką warzywną.

Składniki

  • Używane chilli
  • marynowane chili Green Jalapeňo
  • Na szaszłyk
  • 500 g karkówki (plastry)
  • 2 x kiełbasa
  • 5 sztuk pieczarki
  • 2 papryki
  • cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • Warzywa
  • 1 cukinia
  • 1 gotowana kukurydza
  • oliwa z oliwek
  • świeży tymianek
  • sól, pieprz

Parametry

  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 3 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu