
Przygotowanie
1 Plastry mięsa pokroić na większe kawałki, kiełbasę na grube krążki, pieczarki na pół, paprykę na większe kawałki, a cebulę na łódeczki.
Wszystkie kawałki, z wyjątkiem cebuli, włożyć do miski, lekko skropić oliwą, solą i pieprzem wszystko dokładnie wymieszać.
Mięso, paprykę, kiełbasę, pieczarki, marynowane plastry chili Green Jalapeňo i cebulę nałożyć na przemian na szpikulec grillowy. Umieść jak najwięcej kawałków na igle, aby szpikulec był bardzo bogaty i kolorowy.
Po przygotowaniu szaszłyków połóż je na gorącym grillu i grilluj przez około 3 minuty z każdej strony.
Do grilla wrzuć pokrojoną w grube paski cukinię i ugotowaną kukurydzę pokrojoną w grube krążki. Jeszcze gorące warzywa przełożyć do miski i skropić oliwą, doprawić solą i pieprzem oraz dodać posiekany świeży tymianek. Wszystko wymieszaj i odstaw na chwilę.
Gdy wszystko będzie gotowe, podawaj z sałatką warzywną.
Składniki
- Używane chilli
- marynowane chili Green Jalapeňo
- Na szaszłyk
- 500 g karkówki (plastry)
- 2 x kiełbasa
- 5 sztuk pieczarki
- 2 papryki
- cebula
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
- Warzywa
- 1 cukinia
- 1 gotowana kukurydza
- oliwa z oliwek
- świeży tymianek
- sól, pieprz
Parametry
- Ilość porcji 2
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 3 min