Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Gulasz w chlebie

Gulasz w chlebie

Dalej

1 Najpierw przygotuj suszone papryczki Habanero. Włóż je do miski i dolej pół litra gorącej wody. Przykryj miskę folią spożywczą i pozwól papryce puchnąć. Zajmie to około 30 minut.
2 Rozgrzać oliwę z masłem w garnku z grubym dnem i usmażyć na nim posiekaną cebulę. Ustaw płomień na średnią moc i pozwól cebuli usmażyć się jaknajciemniej. Im ciemniejszy kolor, tym ciemniejszy gulasz. Podczas smażenia cebuli bardzo ważne jest, aby oddzielić upieczoną cebulę od dna garnka i aby dno garnka było jak najczystsze. Pieczona cebula nadaje gulaszowi lepszy smak.
3 Gdy cebula zostanie upieczona na ciemno, nałóż przykrywkę, dodaj około 100 ml bulionu i pozwól cebuli trochę się dusić. Następnie dodaj pokrojone w kostkę mięso i energicznie usmaż. Gdy mięso jest już upieczone, ustaw płomień na średniej mocy, przykryj garnek pokrywką i pozwól mięsu dusić się przez około 30 minut. Podczas duszenia zawsze mieszaj mięso i dodawaj trochę bulionu, aby nic się nie przypaliło w garnku, a mięso ładnie się dusiło.
4 W międzyczasie kończymy przygotowywanie papryczek. Wymieszaj papryki w wodzie, w której spęczniały.
5 Po pół godzinie duszenia mięsa dodaj przecier pomidorowy, paprykę gulaszową i mieszankę papryczek Habanero. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby papryczka się nie przypaliła i nie stała się gorzka. Następnie dodaj kminek, mielony pieprz i sól. Wlej resztę bulionu, przykryj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie całkowicie miękkie. Od czasu do czasu mieszaj gulasz, aby nic nie przylgnęło do dna garnka.
6 W czasie przygotowywania gulaszu w okrągłym chlebie wytnij otwór zgodnie z wielkością miski i wybierz okruchy chleba. Użyj wnętrza chleba, aby zagęścić gulasz.
  • Używane chili
  • 7 g Habanero suszonego w całości
  • Składniki
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • 6 łyżek masła
  • 1 kg żółtej cebuli
  • 1,5 kg wołowiny
  • 190 g przecieru pomidorowego
  • 23 g papryczek gulaszowych
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 3 łyżeczki soli
  • 0,5 l gorącej wody
  • 850 ml bulionu wołowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 ks okrągły chleb
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 70 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu