Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Jajka Benedykta

Jajka Benedykta

Dalej

1 Zacznij od sosu holenderskiego. W misce żaroodpornej, nad gorącą wodą, wymieszaj do kremowej piany 3 żółtka. Żółtka nie mogą być gotowane, ale muszą być poddane obróbce cieplnej. Gdy jajka staną się kremowe, wyjmij miskę z gorącej kąpieli. Następnie stopniowo dodawaj roztopione masło, które dokładnie ubij z żółtkami. Otrzymasz pięknie kremową miksturę. Dodaj 2 łyżki białego wina, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj i pozostaw do ostygnięcia.
2 Następnie upiecz kromkę chleba w tosterze, a po upieczeniu ostudzić.
3 Potem w misce przygotuj pastę z awokado. Usuń pestki z awokado i obierz do miski, gdzie należy rozgnieść je widelcem. Dodaj sok z cytryny, sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie umieść pestkę w misce z roztartym awokado, wtedy nie zbrązowieje.
4 Dymkę drobno posiekaj, pomidorki pokrój na pół, lekko posiekaj tymianek i podsmaż na patelni boczek.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka granulek Chipotle
  • Składniki
  • 3 żółtka
  • 70 g roztopionego masła
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • ½ soku z cytryny
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 kromka chleba
  • 4 pomidorków koktajlowych
  • 1 szczypta dymki
  • 1 całe awokado
  • 4 plastry boczku
  • 2 jajka
  • 3 l gorącej wody
  • 2 łyżki octu
  • Ilość porcji 1
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 10 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu