Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Karnawałowe pączki

Karnawałowe pączki

Dalej

1 Najpierw przygotuj drożdże. Do małej miski wlej około ¼ mleka o temperaturze pokojowej. Do mleka dodać 1/4 cukru i całe rozdrobnione drożdże. Wszystko wymieszaj i pozwól drożdżom wyrosnąć w ciepłym miejscu. Widać to po tym, że mleko tworzy gęstą ciemną pianę. Do miski robota wlej przesianą pół-grubą i grubą mąkę z resztą cukru. Dodać roztopione masło, żółtka, rum, resztę mleka, sól i drożdże. Za pomocą robota wyrabiamy ciasto, które po wyrobieniu pozostawiamy do wyrośnięcia w misce na godzinę.
2 Gdy ciasto będzie gotowe, podzielić je na 50 g kawałki za pomocą wagi, uformować kulkę w dłoni i ułożyć na posypanej mąką szmatce. Pozostaw je na ściereczce pod przykryciem do wyrośnięcia na kolejną godzinę. Wlej olej do smażenia do szerszego garnka i podgrzej go do temperatury 180 - 190 ° C i trzymaj w tym zakresie. Najlepiej sprawdzić za pomocą termometru kuchennego.
3 Smażyć po 3-4 pączki na oleju z każdej strony przez 2 minuty. Zacznij od jednego pączka, a po usmażeniu sprawdź, czy jest gotowy w środku. Po usmażeniu wszystkich pączków posyp je cukrem pudrem i pozwól im ostygnąć. W ostudzonym pączku zrób dziurkę i używając torebki do ciasta napełnij dżem chili Forest Mix z Carolina Reaper. Uważaj, aby nie było dużo dżemu, a pączek nie pękł.
  • Używane chili
  • Dżem chili Mieszanka leśna z Carolina Reaper
  • Składniki
  • 750 g mąki półgrubej
  • 250 g grubej mąki
  • 80 g cukru kryształ
  • 100 g masła
  • 6 żółtek
  • 4 łyżki rumu
  • 60 g drożdży
  • 500 ml mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1,5 l oleju do smażenia
  • cukier puder do posypania
  • Ilość porcji 10
  • Czas przygotowania 60 min
  • Czas gotowania 20 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu