
Przygotowanie
1 Zmiażdż ciasteczka na drobny proszek, a następnie wymieszaj je z roztopionym masłem i płatkami Green Jalapeno chilli. Podziel ciasto na foremki i dokładnie je dociśnij.
W misce wymieszaj serek , mascarpone, cukier kokosowy i espresso. Gotowy i ubity krem równomiernie rozprowadź w foremkach na ciało biszkoptowe.
Ciało z tak przygotowanym kremem pozostawić do stwardnienia w lodówce przez co najmniej dwie godziny.
Gdy ciasto i krem stwardnieją, przygotowujemy lukier.Rozpuszczamy osobno ciemną i białą czekoladę na gorącej kąpieli.
Wyjmij mini serniki z foremek i polej je najpierw ciemną czekoladą. Potem trochę białej i na koniec posyp trochę ziarenkami kawy, posiekanych migdałów i płatkami Green Jalapeno chilli.
Składniki
- Używane chilli
- 1 łyżeczka płatki chilli Green Jalapeno
- Ciasto
- 300 g ciasteczek kakaowych
- 100 g masło
- Krem
- 250 g tłustego twarożku
- 250 g mascarpone
- 25 g cukru kokosowego
- 2 łyżki espresso
- Polewa
- 100 g gorzkiej czekolady
- 50 g białej czekolady
- ziarna kawy
- posiekane migdały
Parametry
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 120 min