
Przygotowanie
1 W dużej misce wymieszaj tłusty twarożek z jajkiem i szczyptą soli. Dodaj mąkę, proszek Naga Bhut Jolokia i wymieszaj ciasto. Pozostaw na co najmniej 10 minut.
W międzyczasie oczyść i wyjmij pestki z śliwek. Zagotuj również wodę w dużym garnku.
Kawałki śliwek zawinąć w gotowe ciasto i włożyć do gorącej wody. Gotuj przez około osiem minut.
Ugotowane knedle podawaj od razu. Zawiń je w zmielony mak, posyp tartym twarogiem, cukrem pudrem i przykryj roztopionym masłem.
Składniki
- Używane chilli
- ½ łyżeczki proszku Naga Bhut Jolokia
- Składniki
- 250 g tłustego twarożku
- 1 jajko
- szczypta soli
- 5 śliw
- Na dokončení
- cukier puder
- mielony mak
- roztopione masło
- twardy twarożek
Parametry
- Ilość porcji 3
- Czas przygotowania 15 min
- Czas gotowania 8 min