Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Kokosanki

Kokosanki

Przygotowanie

1 Białka umieść w żaroodpornym pojemniku nad gorącą kąpielą wodną i zacznij je stopniowo ubijać. Uważaj, aby nie rozgotować białek. Ubijaj przez około minutę, a następnie stopniowo zacznij ubijać cukier. Woda w wannie nie może się gotować. Białka ubijamy, aż będą przyjemnie ciepłe, a cały śnieg będzie ładny i lśniący. Pozostaw gotowy śnieg do ostygnięcia. Na koniec dodaj płatki chilli Aleppo z wiórkami kokosowymi. Wszystko wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką. Za pomocą końcówki do dekorowania uformuj kokoski prosto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika do 170°C i piecz je przez 5 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 130°C i piecz przez 20 - 25 minut (w zależności od wielkości). Po upieczeniu pozostaw kokoski do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku do Świąt Bożego Narodzenia

Składniki

  • Używane chilli
  • 1 łyżeczka płatki chilli Aleppo
  • Składniki
  • 3 białka
  • 100 g cukru pudru
  • 90 g wiórków kokosowych

Parametry

  • Ilość porcji 20
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 3 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu