
Przygotowanie
1 Białka umieść w żaroodpornym pojemniku nad gorącą kąpielą wodną i zacznij je stopniowo ubijać. Uważaj, aby nie rozgotować białek. Ubijaj przez około minutę, a następnie stopniowo zacznij ubijać cukier. Woda w wannie nie może się gotować. Białka ubijamy, aż będą przyjemnie ciepłe, a cały śnieg będzie ładny i lśniący.
Pozostaw gotowy śnieg do ostygnięcia. Na koniec dodaj płatki chilli Aleppo z wiórkami kokosowymi. Wszystko wymieszać i przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką.
Za pomocą końcówki do dekorowania uformuj kokoski prosto na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika do 170°C i piecz je przez 5 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 130°C i piecz przez 20 - 25 minut (w zależności od wielkości).
Po upieczeniu pozostaw kokoski do ostygnięcia. Przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku do Świąt Bożego Narodzenia
Składniki
- Używane chilli
- 1 łyżeczka płatki chilli Aleppo
- Składniki
- 3 białka
- 100 g cukru pudru
- 90 g wiórków kokosowych
Parametry
- Ilość porcji 20
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 3 min