
Dalej
1 Najpierw przygotuj suszone owoce i pistacje. Suszone morele pokrój na wielkość suszonej żurawiny, a pistacje obierz ze skórki. Grubo posiekaj białą czekoladę i umieść ją w żaroodpornej misce nad gorącą kąpielą i powoli rozpuszczaj czekoladę, ciągle mieszając. Gdy czekolada będzie już płynna dodać podgrzane masło kokosowe, suszone owoce, pistacje i wszystko wymieszać.
2 Wyłóż formę folią spożywczą i rozłóż około ½ szklanki marmolady wiśniowo-czekoladowej na dnie formy. Masę czekoladową wylać na marmoladę, lekko wymieszać i wstawić do lodówki na około 4 godziny. Gdy czekolada stwardnieje, wyciągnij ją z formy, zdejmij folię spożywczą i pokrój w kostkę. Przechowywać w lodówce.
- Używane chilli
- ½ szklanki marmolady chilli Cherry & Chocolate
- Składniki
- 600 g białej czekolady
- 200 g podgrzanego masła kokosowego
- 80 g suszonych moreli
- 60 g suszonej żurawiny
- 50 g pistacji łuskanych (ok. 200 g niełuskanych)
- Ilość porcji 8
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 240 min