Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Kostki owocowe z białej czekolady

Kostki owocowe z białej czekolady

Dalej

1 Najpierw przygotuj suszone owoce i pistacje. Suszone morele pokrój na wielkość suszonej żurawiny, a pistacje obierz ze skórki. Grubo posiekaj białą czekoladę i umieść ją w żaroodpornej misce nad gorącą kąpielą i powoli rozpuszczaj czekoladę, ciągle mieszając. Gdy czekolada będzie już płynna dodać podgrzane masło kokosowe, suszone owoce, pistacje i wszystko wymieszać.
2 Wyłóż formę folią spożywczą i rozłóż około ½ szklanki marmolady wiśniowo-czekoladowej na dnie formy. Masę czekoladową wylać na marmoladę, lekko wymieszać i wstawić do lodówki na około 4 godziny. Gdy czekolada stwardnieje, wyciągnij ją z formy, zdejmij folię spożywczą i pokrój w kostkę. Przechowywać w lodówce.
  • Używane chilli
  • ½ szklanki marmolady chilli Cherry & Chocolate
  • Składniki
  • 600 g białej czekolady
  • 200 g podgrzanego masła kokosowego
  • 80 g suszonych moreli
  • 60 g suszonej żurawiny
  • 50 g pistacji łuskanych (ok. 200 g niełuskanych)
  • Ilość porcji 8
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 240 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu