Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Kotlety w sosie parmezanowym z pieczonymi ziemniakami

Kotlety w sosie parmezanowym z pieczonymi ziemniakami

Przygotowanie

1 Na patelni rozgrzać masło z oliwą i szybko podsmażyć kotlety wieprzowe z obu stron na złoty kolor. Wyjmij kotlety z patelni i przykryj je, aby były ciepłe i nie uwalniały zbyt dużo soku. Na patelni, na której zrobiłeś kotlety, daj sprasowany czosnek który uwolni swój zapach, obsyp mąką i zrób jasną zasmażkę. Zalej bulionem i śmietaną, dodaj papryczkę chilli Wiri Wiri i wszystko dobrze wymieszaj. Włóż kotlety do sosu, przykryj patelnię pokrywką i gotuj kotlety w sosie na małym ogniu przez około 15 minut. Na koniec wyjmij mięso i papryczkę chili Wiri Wiri z patelni, dodaj parmezan i pozwól mu się roztopić. Wszystko dokładnie wymieszaj i wróć mięso do sosu. Gotowy sos parmezanowy dopraw pieprzem i świeżym tymiankiem. Możesz podawać kotlety w sosie parmezanowym z pieczonymi ziemniakami lub gotowanym makaronem.

Składniki

  • Używane chilli
  • papryczki chilli Wiri Wiri
  • Składniki
  • 1 kg kotletów schabowych (grube plastry)
  • 30 g masła
  • łyżka oliwy
  • Na sos
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki mąki
  • 400 ml rosołu
  • 200 ml śmietany 31%
  • 100 g sera Parmigiano Reggiano
  • Do dekoracji
  • pieprz
  • świeży tymianek

Parametry

  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 15 min

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu