Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Krem brulee

Krem brulee

Dalej

1 W dużej misce ubij żółtko z cukrem na gęstą pianę. Wlej śmietankę i mleko do małego rondelka. Rozetnij laskę wanilii i wyskrob nasiona, które wraz ze skórką dodaj do mieszanki. Dodaj około ½ łyżeczki proszku chilli Pasilla. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Na koniec usuń cały strąk wanilii. Następnie wlej gorącą mieszaninę do masy żółtkowej powolnym strumieniem, ciągle mieszając. Ważne jest, aby dodawać go powoli, cienką strużką i ciągle mieszać. Po wymieszaniu rozlej płyn do 4 mniejszych foremek ustawionych na tacy z wodą o wysokości około 1 cm. Tak przygotowaną blachę z foremkami wstawić do nagrzanego do 140°C piekarnika i piec 30 minut. Po upieczeniu odstawić do ostygnięcia i stwardnienia w lodówce. Daj grubą warstwę cukru pudru na zimny puding i pozwól mu się stopić i skarmelizować za pomocą pistoletu do flambirowania. Podczas serwowania udekoruj mrożonymi malinami.
  • Używane chilli
  • 1/2 łyżeczki chilli Pasilla w proszku
  • Składniki
  • 250 ml 33% śmietanki
  • 80 ml mleka
  • 5 żółtek
  • 80 g cukru
  • 1 laska wanilii
  • Ilość porcji 2
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 30 min

video

Koupíte u nás

SZYBKA DOSTAWA

Wysyłamy w ciągu 24 godzin

200 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 200 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu