Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Kung Pao

Kung Pao

Dalej

1 Pokrój kurczaka w cienkie paski i wymieszaj w misce ze skrobią kukurydzianą, chili Habanero w proszku i sosem sojowym. Przykryj miskę i wstaw do lodówki na 10 minut.
2 W misce wymieszać mąkę kukurydzianą, ocet ryżowy, sos sojowy, sos ostrygowy, cukier i sake z wodą. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3 Na patelni rozgrzać olej arachidowy i podsmażyć na nim kurczaka. Następnie pozwól mięsu ocieknąć z oleju i wlej resztę oleju z patelni do pojemnika (może być użyty następnym razem). Smaż czosnek i imbir na reszcie oleju na patelni przez chwilę.
4 Następnie dodać pokrojoną na cienkie paski paprykę i dymkę. Następnie dodać kurczaka, orzeszki ziemne, chili Habanero w proszku i chwilę podsmażyć. Na koniec dodaj sos i gotuj przez minutę, aż zgęstnieje. Podawać z ryżem basmati.
  • Używane chili
  • 1 łyżeczka proszku Habanero
  • 200 g orzeszków Habanero z limonką
  • Składniki
  • 500 g kurczaka
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 2 lžice wody
  • 20 ml octu ryżowego
  • 50 ml sosu sojowego
  • 2 łyżki sosu ostrygowego
  • 1 łyżka cukru
  • 20 ml saké
  • 100 ml oleju arachidowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki startego imbiru
  • 2 ks papryki
  • 4 ks cebule dymki
  • Ilość porcji 3
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 20 min

Videorecept

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu