Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Kurczak po chińsku z brokułami i ryżem

Kurczak po chińsku z brokułami i ryżem

Dalej

1 Pierś z kurczaka pokroić w paski, przełożyć do miski i dodać olej arachidowy, sos sojowy i solamyl (skrobię np. ziemniaczaną). Wszystko dokładnie wymieszaj. Rozgrzej patelnię i rozłóż na niej kurczaka. Mięsa nie należy mieszać. Mięso nabierze pięknego złocistego koloru. Następnie odwróć kurczaka i usmaż drugą stronę w ten sam sposób. Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną w paski paprykę i szybko podsmażamy. Na koniec dodaj podzielone brokuły na patelnię, podzieloną na różyczki. Zakryj patelnię pokrywką, zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut (około 4 minut). Na koniec wsyp na patelnię orzeszki ziemne Habanero & Lime, kiełki mung i wszystko wymieszaj. Podawaj od razu z ugotowanym ryżem. Do dekoracji można również użyć nasion sezamu i dymki.
  • Używane chilli
  • Orzeszki chilli Habanero & Lime
  • Składniki
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 4 łyżki oleju arachidowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka solamylu (skrobię np. ziemniaczaną)
  • 2 papryki
  • 1 mały brokuł
  • sól
  • kiełki fasoli mung
  • ziarenka sezamu
  • wiosenna cebula
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 20 min
  • Czas gotowania 20 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu