
Dalej
1 W większej misce wymieszaj pokrojonego na większe kawałki kurczaka z przecierem chili Naga Bhut Jolokia, kardamonem, kminkiem, kurkumą, garam masala oraz imbirem. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
2 W międzyczasie rozgrzej oliwę na dużej patelni i usmaż na niej nasiona gorczycy. Gdy nasiona zaczną pękać, dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę i smaż przez około 15 minut. Następnie dodaj zmiażdżony czosnek i smaż przez około 3 minuty.
3 Następnie dodaj marynowane mięso i smaż je ze wszystkich stron. Dodaj ocet jabłkowy, bulion, sól, pieprz i przykryj pokrywką. Całość duś przez około godzinę. Gdy wszystko będzie gotowe, dodaj posiekaną świeżą kolendrę. Podawaj z ryżem.
- Używane chili
- 100 ml przecieru Naga Bhut Jolokia
- Składniki
- 1 łyżeczka mielonego kardamonu
- 1 łyżeczka mielonego kminku
- 1 łyżeczka kurkumy
- 2 łyżeczki Garam Masaly
- 1 łyżeczka mielonego imbiru
- 1 kg piersi z kurczaka
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki gorczycy
- 4 czerwone cebule
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki octu jabłkowego
- 200 ml bulionu z kurczaka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu
- 1 garść posiekanej kolendry
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 30 min
- Czas gotowania 30 min