Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Kurczak Vindaloo

Kurczak Vindaloo

Dalej

1 W większej misce wymieszaj pokrojonego na większe kawałki kurczaka z przecierem chili Naga Bhut Jolokia, kardamonem, kminkiem, kurkumą, garam masala oraz imbirem. Następnie wstaw do lodówki na 2 godziny.
2 W międzyczasie rozgrzej oliwę na dużej patelni i usmaż na niej nasiona gorczycy. Gdy nasiona zaczną pękać, dodaj drobno posiekaną czerwoną cebulę i smaż przez około 15 minut. Następnie dodaj zmiażdżony czosnek i smaż przez około 3 minuty.
3 Następnie dodaj marynowane mięso i smaż je ze wszystkich stron. Dodaj ocet jabłkowy, bulion, sól, pieprz i przykryj pokrywką. Całość duś przez około godzinę. Gdy wszystko będzie gotowe, dodaj posiekaną świeżą kolendrę. Podawaj z ryżem.
  • Używane chili
  • 100 ml przecieru Naga Bhut Jolokia
  • Składniki
  • 1 łyżeczka mielonego kardamonu
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki Garam Masaly
  • 1 łyżeczka mielonego imbiru
  • 1 kg piersi z kurczaka
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 2 łyżki gorczycy
  • 4 czerwone cebule
  • 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • 200 ml bulionu z kurczaka
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu
  • 1 garść posiekanej kolendry
  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 30 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu