Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl
Lotosowe ciasto w szklance

Przepis

Warstwa pierwsza

W blenderze wymieszaj ciasteczka z płatkami chilli na drobny proszek. Na koniec dodaj śmietankę i ułóż gotową mieszankę na dnie szklanki.

Druga warstwa

Ubij resztę kremu (ok. 200ml) i odstaw na bok. Mascarpone ubić z pastą lotosową i dodać 2 czubate łyżki bitej śmietany. Wszystko ponownie wymieszaj i wypełnij szklanki śmietaną po brzegi.

Warstwa trzecia

Na koniec udekoruj deser resztą bitej śmietany, kawałkami lotosowych ciasteczek i podgrzaną pastą lotosową.

Używane chilli

szczypta płatków chilli carolina reaper

Składniki

1 warstwa

15 sztuk ciasteczek lotosowych 50 ml bitej śmietany

2 warstwa

250 g mascarpone 2 czubate łyżki lotosu rozłożone 2 łyżki bitej śmietany

3 warstwa

200 ml bitej śmietany (użyć 2 łyżki na 2 warstwę)

Do dekoracji lotosowych ciasteczek i rozsmarowywania lotosu

Parametry

Ilość porcji 2

Czas przygotowania 30 min

Czas gotowania 0 min

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu