
Dalej
1 Całe mleko wlać do większego garnka. Dodaj proszek chili Trinidad Scorpion Moruga, sól, pieprz i wymieszaj. Zagotuj mleko, a następnie dodaj cały makaron.
2 Gotuj na mniejszej mocy, cały czas mieszając, przez około 40 minut lub do momentu, gdy makaron będzie miękki.
3 Gdy makaron będzie gotowy, dodać starty cheddar i kostki mozzarelli. Wymieszać i podawać jeszcze ciepłe.
4 Podczas serwowania posypać tymiankiem i można jeszcze posypać chili w proszku.
- Używane chili
- 1 łyżeczka proszku Trinidad Scorpion Moruga
- Składniki
- 1,5 l pełnego mleka
- sól, pieprz
- 500 g makaronu cornetti rigati
- 100 g masła
- 200 g cheddaru
- 150 g mozzarelli
- tymianek do posypania
- Ilość porcji 4
- Czas przygotowania 20 min
- Czas gotowania 40 min