Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Makaron z sosem dyniowym i pieczarkami

Makaron z sosem dyniowym i pieczarkami

Przygotowanie

1 Oczyść umytą dynię Hokkaido i pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę. Gdy tylko zacznie nabierać złotego koloru, dodaj kawałki czosnku i pozwól mu przez chwilę leżeć na patelni. Następnie do garnka szybko wrzucamy kostki dyni, zalewamy wodą, solą i gotujemy wszystko. W międzyczasie przygotuj pieczarki i boczek. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojone pieczarki, które smażymy na maśle na złoty kolor. Boczek ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do 200°C. Piecz, aż boczek będzie upieczony i złocisty. Kiedy dynia się ugotuje, dodaj dżem gruszkowy z Isot i zmiksuj wszystko blenderem. Ewentualnie usuń część płynu z garnka przed miksowaniem, a następnie dodaj więcej w razie potrzeby, aby uzyskać pożądaną gęstość sosu. Gotowy sos odstawić. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją. Ugotowany makaron od razu mieszamy z sosem. Podawać z pieczonymi grzybami, kawałkami pieczonego boczku, świeżym tymiankiem i dżemem gruszkowym z Isot.

Składniki

  • Używane chilli
  • 100 g dżem gruszkowy z chilli Isot
  • Składniki
  • 500 g oczyszczonej dyni Hokkaido
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 400 ml wody
  • sól
  • 100 ml 12% śmietanka
  • Do zakończenia
  • 250 g pieczarki kremowe
  • 50 g masła
  • sól
  • 100 g słoniny
  • świeży tymianek
  • 500 g świeży makaron

Parametry

  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 45 min
  • Czas gotowania 45 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu