Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Delikatesy

Zawsze jest czas na coś piekielnie dobrego. Wybierz z naszej oferty pysznych przysmaków chili.
Niezależnie od tego, czy stawiasz na słodkie, słone, czy nawet płynne, ostre przysmaki.
Delikatesów nie może zabraknąć między daniami na każdej porządnej imprezie czy uroczystości,
ale będą one również oryginalnym prezentem dla miłośników chili.

Marynowane zielone papryczki chili Jalapeño 3 kg

Marynowane zielone papryczki chili Jalapeño 3 kg

Chrupiące, marynowane plasterki zielonych papryczek Jalapeño w zalewie z octem winnym pasują do każdego dania - od burgerów i pizzy, dań mięsnych i strączkowych po marynowane sery. Duże opakowanie 3kg docenią wszyscy, którym tego pikantnego przysmaku nigdy dość. Dzięki łagodniejszej ostrości papryczek Jalapeño, nawet mniej doświadczeni miłośnicy chili mogą cieszyć się tym przysmakiem bez żadnych zmartwień.

Ostrość
  • 2
Jednostki SHU 10 000
Kraj pochodzenia Chiny
Cena za 1 sztuk wraz z VAT: 54,90 zł
W magazynie Expedujeme 31.03.2023
Opis

Marynowane zielone papryczki chili Jalapeño 3 kg

Dla niektórych Jalapeña, ze swoją łagodniejszą średnią ostrością od około 8 000 do 10 000 SHU, jest szczytem ostrości, dla innych słabym początkiem. Ale jedno jest pewne, w kuchni należy do jednego z najpopularniejszych i najczęściej używanych rodzajów chili, którego na pewno nie zapomnisz. Dotyczy to również chrupiącej, marynowanej, zielonej papryki Jalapeño pokrojonej w krążki.

Czerwone Jalapeña to dojrzała forma zielonych papryczek. Mają pełniejszy i nieco słodszy smak z niższą pikantnością. W kuchni mają szerokie i uniwersalne zastosowanie. Nadaje się do kuchni meksykańskiej, do wszelkich dań mięsnych, warzywnych lub strączkowych, do różnorodnych sosów lub sals. Doskonale nadają się również do pizzy, burgerów, kanapek lub w połączeniu z jajkami. Oczywiście świetnie nadają się do chrupania.

Dzięki temu, że nasze czerwone Jalapeña marynowane są w zalewie z octem winnym, będą również bezkonkurencyjnym składnikiem do każdego marynowanego sera.

Skosztuj ulubionej, suszonej papryczki azteckich cesarzy 

Jalapeño było uważane za pierwszą i najstarszą uprawę na półkuli zachodniej, jeszcze przed cywilizacją Azteków. Aztekowie przywiązywali dużą wagę do papryczek. Zazwyczaj papryczki chili były suszone na słońcu, ale w przypadku Jalapeño nie było to możliwe ze względu na ich grubą mięsistą skórkę. Dlatego najpierw zaczęli je wędzić, a dopiero potem suszyć. Dzięki temu powstał znany już Chipotle. Przetworzone w ten sposób jalapeño stało się cenionym surowcem w Imperium Azteków i służyło również do przygotowywania potraw na ceremonie cesarskie. Tradycyjnie dla cesarza i jego gości przygotowywano sos, który zawierał pomidory, orzechy, pestki dyni, czekoladę i karmel. Podawano go głównie z dziczyzną, owocami morza i drobiem.

Używając Jalapeño nie popełnisz błędu w potrawach dla gości, rodziny lub początkujących miłośników chili.

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu