Potrzebujesz porady?      tel  +48 729 086 289      posta  eshop@thechillidoctor.pl

Nadziewane pomidory

Nadziewane pomidory

Przygotowanie

1 Bulgur zalać 200 ml gorącej wody, dodać trochę soli i odstawić. Umyj pomidory i odetnij wierzchołki. Łyżką zgarnij miąższ pomidorów, umieść pomidory na blasze do pieczenia, gdzie upieczesz pomidory. W misce wymieszaj mięso mielone, drobno posiekaną cebulę, posiekaną pietruszkę, łyżkę grubej musztardy z chili Scorpion Moruga i łyżkę mashu Red Jalapeño. Wszystko dokładnie wymieszaj. Do mieszanki dodać parmezan, gotowy bulgur, sól, pieprz i ponownie dokładnie wymieszać. Napełnij wszystkie pomidory gotową mieszanką, połóż na nich odkrojone wierzchołki i włóż je do piekarnika. Piecz pomidory w temperaturze 180 °C przez co najmniej 1,5 godziny. Możesz je piec jeszcze dłużej, smak będzie bardziej wyrazisty. Jeśli chcesz piec pomidory dłużej, upiecz je w niższej temperaturze ok. 160 °C. Gotowe pomidory podawaj od razu po upieczeniu. Mogą być podawane jako przystawka lub jako danie główne. Możesz przygotować bagietkę ziołową, po prostu opiekając ją w tosterze lub na patelni. Na jeszcze gorące bagietki położyć kawałek masła i posypać mieszanką posiekanych ziół. Dodaj sól i od razu podawaj z pomidorami.

Składniki

  • Używane chili
  • 1 łyżka Musztarda gruboziarnista z chilli Scorpion Moruga
  • 1 łyżka Red Jalapeño chilli mash
  • Składniki
  • 16 dużych pomidorów
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 100 g bulgur
  • cebula
  • garść posiekanej natki pietruszki
  • 60 g Ser Parmareggio Reggiano
  • sól, pieprz
  • Do bagietki
  • 2 bagietki
  • masło
  • posiekane zioła (tymianek, oregano, szczypiorek)
  • sól

Parametry

  • Ilość porcji 4
  • Czas przygotowania 30 min
  • Czas gotowania 90 min

Koupíte u nás

SZYBKA WYSYŁKA

Odsyłamy do 48 godz.

100 000 +

Zadowolonych  klientów

TRANSPORT  GRATIS

U zamówień powyżej 330 zł

BONUSOWY PROGRAM

Prezenty do zakupu